Kleinschalige Zorg Limburg

Intensoplus / Activiteitenplus Geleen

Josette Swinckels stond 18 jaar als docente Frans voor de klas. Dit werk beviel haar goed, maar tegelijkertijd vond ze meer dingen leuk en had ze nog meer ambities als het ging om het organiseren van activiteiten, lijnen uitzetten en dingen voor elkaar krijgen. “Dit alles heeft geleid tot het ontstaan van Studieplus met o.a. huiswerkbegeleiding, bijlessen, citotraining  en eindexamentraining.”
 
Vanuit Studieplus zijn vervolgens Intensoplus en Activiteitenplus ontstaan. Binnen de tak Intensoplus worden kinderen, jongeren en jongvolwassenen begeleid op psychosociaal gebied met een specifieke hulpvraag en/of diagnose. Participatie en sociale activering staan hierbij centraal. Wij vinden een goede afstemming tussen de omgeving (directe familieleden, school, etc.) en de cliënt erg belangrijk en ondersteunen het systeem van de cliënt door het onderhouden van nauw contact, evaluatiemomenten en aansturing. 
 
Begeleiding is zowel individueel als in groepsverband mogelijk. Te denken valt aan:
intensieve begeleiding individueel met nadruk op plannen en organiseren; intensieve 
begeleiding in groepsverband met nadruk op plannen, organiseren en sociale interactie; woonbegeleiding/zelfstandigheidsbegeleiding; ouderbegeleiding; stagebegeleiding; sociale vaardigheidstraining; weerbaarheidstraining en (faal)angsttraining.
 
In het verlengde van Intensoplus ligt dan weer Activiteitenplus, waar de sociaal emotionele ontwikkeling en de participatie van de cliënt centraal staat door het doen van activiteiten. De activiteiten dienen als middel om de doelen te bereiken. Deze begeleiding vindt overdag, in weekenden en in vakanties plaats.
Studieplus/
Intensoplus/
Activiteitenplus


Josette Swinckels
Markt 11, 6161 GG Geleen
046 410 60 64
06 38 41 19 54
www.intensoplusgeleen.nl
Info@intensoplusgeleen.nl