Kleinschalige Zorg Limburg

Hai-5

Hai-5
Hai-5 is in 2007 opgericht door Hellen Mingels. Hellen werkte destijds op een school voor kinderen met autisme en merkte dat het aanbod van aangepaste vrijetijdsbestedingen voor kinderen met autisme beperkt was. Terwijl er juist wél behoefte aan was. “Ik wilde voor deze kinderen ook iets betekenen in hun vrije tijd. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders. En omdat er niets mooier is dan een onbezorgde glimlach van kinderen én ouders, werd Hai-5 in het leven geroepen.
 
Bij Hai-5 werken we uitsluitend met kinderen met autisme en eventuele bijkomende problematiek. We bieden een integrale aanpak samen met andere zorgaanbieder. We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren met autisme een omgeving te bieden waarin ze zichzelf kunnen zijn en waarin ze hun energie kwijt kunnen. Middels een positieve benaderingswijze kijken we naar het individuele kind. We streven er dan ook naar om te werken in zeer kleine groepjes. Op deze wijze is er voldoende aandacht voor het individu, maar daarnaast is er ook ruimte voor de ontwikkeling van sociale contacten en zelfredzaamheid.
 
We bieden de kinderen een veilige plek, met rust en regelmaat, waar het knus en huiselijk is en waar iedereen elkaar kent. We kijken steeds naar de behoefte van ieder kind, en proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. IJsbergdenken noemen we dat, verder kijken dan het stukje dat boven water uitsteekt.
 
Onze droom; een onbezorgde glimlach op de gezichten van de kinderen én hun ouders
Hellen Mingels


Hai-5

Van Akenweg 56
6218 HN Maastricht

T 043-361 35 70
T 06-28 74 33 24

www.hai-5.com