Kleinschalige Zorg Limburg

de marehof

De Marehof is een mooie en rustig gelegen, kleinschalige werk-activeringsplek. Oprichters Michel Roufs en Natashja Hoynck komen uit het onderwijs en gingen van daaruit richting hulpverlening. “Op zoek naar een doelgroep, meldden zich in eerste instantie mensen uit de verslavingszorg. Nu hebben we gemengde groepen van volwassenen en jongvolwassenen met een verslaving en/of een psychische problematiek en senioren die al een heel leven achter de rug hebben en soms kampen met dementie. Ze zorgen voor elkaar en werken samen. Dat geeft een familiegevoel, omdat mensen zich realiseren dat ze voor elkaar van betekenis zijn. 

We leggen de focus op de gezonde kant van de mens. Ieder neemt op eigen wijze deel aan de verschillende activiteiten. De dagstructuur en de toegankelijke ambachtelijke processen geven vertrouwen en stimuleren mensen tot eigen initiatief.  

Veel van het werk loopt via de seizoenen naar een eindproduct. Bijvoorbeeld: van zaad, naar tomaat, naar pastasaus op tafel. En natuurlijk zijn er tal van activiteiten rondom de ezels, kippen en bijen. We genieten samen van zelf gemaakte maaltijden met verse biologische producten uit eigen tuin en stimuleren mensen om producten mee te nemen en thuis ook gezond te eten. 

De Marehof wil graag van betekenis zijn voor de mensen in de buurt. Zo bouwen we nu een steenoven om wekelijks lekkere en gezonde vlaaien en pizza’s te bakken en te verkopen. En wordt het eetproject voor ouderen gestart; onze deelnemers verzorgen een speciale maaltijd, zodat het voor de gasten een echt uitje is. 

We hebben hier een fijne, sfeervol ingerichte verblijfsruimte waar mensen zich makkelijk thuis voelen. Dat komt ook door de bijzondere stoelen. Dat is ons recycleproject. Samen stoelen opknappen en verkopen. Ook dat is dan een mooi en duurzaam eindproduct!”
Natashja Hoynck
en Michel Roufs


De Marehof

Mareweg 25
6333 BR Schimmert

T 06-21 51 86 23

www.demarehof.nl